Rektorsbrev-v9

Hej alla elever och vårdnadshavare på Annerstaskolan! Hoppas allt är väl och att ni njuter av allt det goda vintern har att bjuda på. Själv håller jag mig inne så gott det går i väntan på våren…

Mitt namn är Renas Khezri och är Annerstaskolans nya rektor. Jag får en mjukstart som kan tyckas vara bra men att komma till en skola utan att hitta elever i varje hörn och hela personalgruppen på plats, känns lite tomt och tråkigt. Som tur är finns det fritids J

Det känns väldigt bra att vara här!

Lite kort kan jag berätta att jag närmast kommer från Södertälje kommun och Ronnaskolan där jag har tillbringat ca 10 år, som lärare och biträdande rektor. Innan jag hamnade i skolvärlden arbetade jag inom vården och som tolk i Linköping.

Min grundtanke med att arbeta i skolan, är att elever är framtiden!

 Därför vill jag ha fokus på goda relationer, närvaro, nyfikenhet, kreativitet, trygghet, samarbete, lärande, arbetsglädje, stolthet, en stark drivkraft och vilja till att utveckla skolan för att bädda för framtiden på det bästa tänkbara sättet.

För att nå detta mål ska verksamhetens samlade ansträngningar och ständiga förbättringar syfta till att utveckla elevernas lärande.

Mina höga förväntningar gäller så väl mig själv som mina medarbetare, det vill säga elever och personal.

I tidigare brev har ni fått information om Skolinspektionens besök och olika områden som rapporten slår ner på. Trygghet och studiero, undervisningens kvalité m.m. Ni har också fått veta att ett arbete har påbörjats för att utveckla och förbättra. Ett sådant arbete kräver ihärdighet, tydliga strukturer, en stark tro på målet men också samverkan mellan hem och skola.

Vi på skolan och ni som vårdnadshavare har samma mål, det vill säga att barnen, era barn- våra elever, ska få de möjligheter dem har rätt till för att klara grundskolan. Det i sin tur förutsätter att vi har höga förväntningar och en tilltro till att eleverna/barnen kan lyckas. Förutom den befintliga personalen som ni redan känner till, har skolan förutom mig fått en till skolledare. Marika Makrigianni Sköld började också den 26 februari och ska arbeta som biträdande rektor för åk 7-9. Marika har arbetat på Segeltorpsskolan och haft förutom undervisning en roll som arbetslagsledare. Välkommen till Marika!

Tillsammans, skola och hem, får vi se till att det goda på Annerstaskolan ska bli ännu bättre.

Med förhoppning om gott samarbete och en god fortsättning på sportlovet…

Hälsningar

Renas Khezri

Webbredaktör: Gholam Shahrokhi
Senast uppdaterad: 2018-02-28

skriv ut sidan Dela med dig: Bokmärk och dela Vad är det här?