Entrébild

Entréen till Ängsnässkolan

Välkommen till Ängsnässkolan

Vi är en arkitektritad mellanstadieskola med årskurserna 4-6 samt fritidsverksamhet från årskurs 3. Vår skola ligger nära centrum, bussar och pendeltåg, simhall och bibliotek. I närområdet finns härliga möjligheter till naturupplevelser. Från vår skola går eleverna med goda kunskaper, stärkt självförtroende, lust att lära och nyfikenhet på livet!

«april 2017»
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Till kalendariet »

Matsedel V.17

Varje dag serveras flera sorters hårt bröd och ett årstidsanpassat salladsbord samt mjölk och vatten.

Måndag Fläskkorv med potatismos (Eko), Veg: Vegkorv med potatismos (Eko)

Tisdag Hempanerad torsk, kall dillsås och kokt potatis (MSC/Eko), Veg: Thaigryta med tofu och kokosgrädde (Eko)

Onsdag Blodpudding med hemkokta lingon (Eko), Veg: Vegbullar med gräddstuvade morätter och kokt potatis (Eko)

Torsdag Potatisbullar med lingon (Eko 50%), Veg: Kesoburritos med tomatsallad (Eko)

Fredag Tacosbuffé, Veg: Västerbottenpaj (Eko 50 %)

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Vår betyder idrott utomhus

Våren är, även om det ibland är svårt att tro så (i snöstormars blask) här och med det också uteidrottens tid. F r o m vecka 19 har alla årskurser (ej F-klass) idrott utomhus enligt information som gått ut till alla familjer via mail/bloggar.


Fritidshemmets dag

Tisdag den 9 maj firar vi, tillsammans med Sveriges alla fritidshem, fritidshemmets dag! Sommaren 2016 fick fritidshemmet sitt första kapitel i läroplanen, en historisk händelse som satte fritidshemmet på utbildningskartan. Dagen kommer att firas i lekens och glädjens tecken!


Skolavslutning

Så var påskhelgen och påsklovet till ända och vi tar oss nu an sista delen på det här läsåret. Dagen för skolavslutningen närmar sig med stormsteg. Den 9 juni klockan 10:30 är det skolavslutning för eleverna på Ängsnässkolan. Fritidshemmet har därefter öppet för de elever som meddelat behov av detta. Måndag 12 juni är fritidshemmet stängt för studiedag, behov av omsorg meddelas senast vecka 20. Omsorg ordnas då på annat fritidshem i enlighet med kommunens regler.


Äntligen dags igen, för årets bilfria vecka!

Under vecka 17, dvs 24-28 april, infaller årets Bilfria vecka! Under veckan uppmuntrar vi alla föräldrar och elever att ta sig till skolan på annat sätt än med bil. Aktiviteten syftar till att få fler att göra sina skolresor med hållbara färdmedel och därmed förbättra trafiksäkerheten och miljön runt skolorna.

Strax efter den bilfria veckan kommer den årliga resebarometern genomföras där vi mäter hur eleverna tar sig till skolan.


Tyst minut för att hedra offren i attacken på Drottninggatan

Idag kommer vi på Ängsnässkolan tillsammans med hela Sverige att hålla en tyst minut kl. 12.00 för att hedra offren i attacken på Drottninggatan i fredags eftermiddag.  

skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge