angsnas

Välkommen till Ängsnässkolan

Vi är en mellanstadieskola med årskurserna 4-6. Vår skola ligger nära centrum, bussar och pendeltåg, simhall och bibliotek. I närområdet finns härliga möjligheter till naturupplevelser. Från vår skola går eleverna med goda kunskaper, stärkt självförtroende, lust att lära och nyfikenhet på livet!

«maj 2016»
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Till kalendariet »

Matsedel V.21

Varje dag serveras en brödbuffé och som oftast även har hembakat surdegsbröd, ett rikligt salladsbord, minst 2 olika varmrätter som alla får välja mellan samt vatten och mjölk

Måndag Pannbiff med klyftpotatis och lingon, STUDIEDAG FRITIDS ÖPPET

Tisdag Tempurinbakad torsk med kall sås och kokt potatis (Eko/MSC), Veg: Svampdolmar med tomatsås och ris (Eko)

Onsdag Restdag

Torsdag Krämig tomatsoppa med hembakt bröd (Eko), Veg: Pastasallad med dressing

Fredag Wallenbergare med potatismos med skirat smör, ärtor (Eko), Veg: Ratatouillegryta med potatismos (Eko)

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Premiär för "Livets hårda skola"

Onsdagen den 11 november kl.22.00 på SVT1 är det premiär för UR's programserie "Livets hårda skola". Programmet spelades in under våren 2015 på Ängsnässkolan med Zeline Bengtsson och Musse Hasselvall som huvudrollsinnehavarna. Syftet med programserien är att lyfta intresset för matematik.


Hörningsnässkolan år 1955

Hörningsnässkolan år 1955

Hörningsnässkolan fyller 60 år!

Hösten 2015 har Hörningsnässkolan funnits i 60 år. I augusti 1955 kom cirka 300 förväntansfulla elever till en nybyggd skola. På den tiden fanns det varken matsalsbyggnad eller paviljong. Lunch fick eleverna i nuvarande slöjdlokaler. Idrott hade eleverna utomhus eller på vinden på Tomtbergaskolan. Eleverna började varje skoldag med att sjunga psalmen Din klara sol. Mycket har förändrats, många läroplaner har präglat skolan. 60 år har passerat och tusentals elever har gått på Hörningsnässkolan. Den 10 september 2015 är det dags för 60: årsfirande! Under hela dagen kommer skolgruppen att ha en cafeteria för gäster i entrén. Vi hoppas att även elever som tidigare har gått på Hörningsnässkolan kommer att förgylla vårt 60: årsfirande.
Varmt välkomna hälsar all personal på Hörningsnässkolan!


Huvudlössen är på gång

Huvudlöss sprids ofta när förskolan och skolan börjar och även på högstadiet. För att undvika spridning är det bra att kamma igenom håret regelbundet och behandla när det finns lusägg och löss. Se www.vardguiden.se för vidare information. Helgen 11-13 september är det dags för kampanjen Avlusningsdagar då alla föräldrar/vårdnadshavare uppmanas att luskamma sina barn. Gör många det så minskar risken för spridning.


Utbildningsradion spelar in TV-serie på Ängsnäs

Under våren kommer en TV-serie för Utbildningsradion att spelas in på Ängsnässkolan vars syfte är att lyfta intresset för matematik. Programmet kommer att sändas på SVT under hösten. Inspelningarna kommer att äga rum under april och maj med varierande intensitet. Detta innebär alltså inte att ett inspelningsteam kommer befinna sig på skolan konstant under denna period men under vissa utvalda dagar i april och maj.

 


Fritids Olympen har nu en egen blogg!

Fritids Olympen har nu en egen blogg. Där kan du hitta all möjlig information som rör fritidsverksamheten.
Till bloggen Fritids Olympen.

skriv ut sidan
252929-happy-children

Nolltolerans mot kränkande behandling

Vår skola anmäler, utreder, åtgärdar och följer upp kränkande behandling.
Här hittar du skolornas planer och information om hur Huddinges skolor arbetar.

Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge