angsnas

Välkommen till Ängsnässkolan

Vi är en mellanstadieskola med årskurserna 4-6. Vår skola ligger nära centrum, bussar och pendeltåg, simhall och bibliotek. I närområdet finns härliga möjligheter till naturupplevelser. Från vår skola går eleverna med goda kunskaper, stärkt självförtroende, lust att lära och nyfikenhet på livet!

«april 2014»
tiontofr
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Till kalendariet »

Matsedel V.16

Påsklov

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Påsklovsturnering i schack

Ängsnäs- och Hörningsnässkolan deltog i påsklovsturneringen på Stockholms schacksalonger den 14/4. Tävlingen var delad i två grupper, spel med eller utan klocka. I tävlingen spelades 5 ronder. I kategorin spel med klocka, tävlade 17 stycken, varav Ängsnässkolans 6 spelare alla kom bland de 10 bästa. Medaljerna gick till: Tristan, Benjamin och Arvin. Pokaler för tredje och första plats gick till Alvin med 13 poäng och Melwin med 14 poäng! I gruppen, spel utan klocka, tävlade 36 stycken, varav Ängsnäs/Hörningsnäs bidrog med 18 st spelare. Där var det Elias som plockade hem en pokal och vann tävlingen med sina 15 poäng! Många av deltagarna från våra skolor var ute i tävling för första gången, men lyckades alldeles utmärkt i den hårda konkurransen bland övriga Stockholms skolor.


Schackframgångar i Skol-Lag

Distriktsfinalen i Skol-Lag spelades på Stockholms Schacksalonger den 31mars. Från Ängsnäs deltog ett lag från lågstadiet och ett lag från mellanstadiet. Lågstadiets lag bestod av: Isak, Tristan, Willó, Elias och Benjamin. Laget placerades sig på en andra plats med 20 poäng.
I mellanstadiets lag spelade: Leo, Melwin, Alvin, Viktor och Gabriel. De fick också en andra plats med 21,5 poäng. Båda lagen fick därmed varsin tjusig pokal, som finns att beskåda i Ängsnässkolans prisskåp vid entrén! Nu väntar SM för killarna den 3-4 maj, som i år spelas i Hägersten i Stockholm!


4C

4C vidare till final i Schack 4:an

4C vidare till final i Schack4:an

Ett lag med många starka individer, som har visat att de tillsammans kan leverera toppresultat!!Klassens resultat med 363 poäng, gav dem en 2:plats i Stockholms distriktets Schack 4:an i Globen den 11-12/3 2014! Återigen har Ängsnässkolan visat vad som gäller!


Flottbro 2014 Prinsessan Victoria

Kronprinsessans besök i Flottsbro

Linnéa Enström i klass 4A vann en teckningstävling som gick ut på att designa Flottsbros litftkort. I vinsten ingick en heldag på Flottbro för hela klassen. Det var full fart i skidbacken när plötsligt kronprinsessan Victoria dök upp. Hon var där för att hälsa på och göra ett repotage om Handikappskolan. 


Ängsnäs Klubbar

Från och med detta läsår engagerar sig alla elever i en klubb under Elevens val lektionen. Eleverna har fått välja klubb efter intresse, det vill säga klubben består av elever från alla årskurser. Ett kul sätt att mötas och arbeta över årskursena. Vi har Bok-, Aktivitets-, English-, Film-, Fixar-, Matte- och Bildklubben samt Kör, Elevråd och Skoltidningen. Det är ett brett urval av olika saker eleverna kan egagera sig i. Tanken är att alla elever arbetar för något som gangnar skolan som helhet.

skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering