angsnas

Välkommen till Ängsnässkolan

Vi är en mellanstadieskola med årskurserna 4-6. Vår skola ligger nära centrum, bussar och pendeltåg, simhall och bibliotek. I närområdet finns härliga möjligheter till naturupplevelser. Från vår skola går eleverna med goda kunskaper, stärkt självförtroende, lust att lära och nyfikenhet på livet!

«oktober 2015»
tiontofr
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Till kalendariet »

Matsedel V.41

Varje dag serveras en brödbuffé som oftast även har hembakat surdegsbröd, ett rikligt salladsbord, minst 2 olika varmrätter som alla får välja mellan samt vatten och mjölk.

Måndag Asiatisk korvgryta med matkorn (Eko), Veg: Vegoburgare med matkorn (Eko)

Tisdag Hemgjord pannbiff med timjansky, kokt potatis (Eko), Veg: Pasta pesto (Eko)

Onsdag Italiensk fisk- och skaldjursgryta med pasta, Veg: Kikärtsfatteh med youghurt (Eko)

Torsdag Medelhavsgratäng med pasta och soltorkad tomat, Veg: Chili sin carne med ris (Eko)

Fredag Kebabgryta med ris och pitabröd (Eko), Veg: Vegetariska köttbullar med gräddsås och kokt potatis

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
Hörningsnässkolan år 1955

Hörningsnässkolan år 1955

Hörningsnässkolan fyller 60 år!

Hösten 2015 har Hörningsnässkolan funnits i 60 år. I augusti 1955 kom cirka 300 förväntansfulla elever till en nybyggd skola. På den tiden fanns det varken matsalsbyggnad eller paviljong. Lunch fick eleverna i nuvarande slöjdlokaler. Idrott hade eleverna utomhus eller på vinden på Tomtbergaskolan. Eleverna började varje skoldag med att sjunga psalmen Din klara sol. Mycket har förändrats, många läroplaner har präglat skolan. 60 år har passerat och tusentals elever har gått på Hörningsnässkolan. Den 10 september 2015 är det dags för 60: årsfirande! Under hela dagen kommer skolgruppen att ha en cafeteria för gäster i entrén. Vi hoppas att även elever som tidigare har gått på Hörningsnässkolan kommer att förgylla vårt 60: årsfirande.
Varmt välkomna hälsar all personal på Hörningsnässkolan!


Huvudlössen är på gång

Huvudlöss sprids ofta när förskolan och skolan börjar och även på högstadiet. För att undvika spridning är det bra att kamma igenom håret regelbundet och behandla när det finns lusägg och löss. Se www.vardguiden.se för vidare information. Helgen 11-13 september är det dags för kampanjen Avlusningsdagar då alla föräldrar/vårdnadshavare uppmanas att luskamma sina barn. Gör många det så minskar risken för spridning.


Utbildningsradion spelar in TV-serie på Ängsnäs

Under våren kommer en TV-serie för Utbildningsradion att spelas in på Ängsnässkolan vars syfte är att lyfta intresset för matematik. Programmet kommer att sändas på SVT under hösten. Inspelningarna kommer att äga rum under april och maj med varierande intensitet. Detta innebär alltså inte att ett inspelningsteam kommer befinna sig på skolan konstant under denna period men under vissa utvalda dagar i april och maj.

 


Fritids Olympen har nu en egen blogg!

Fritids Olympen har nu en egen blogg. Där kan du hitta all möjlig information som rör fritidsverksamheten.
Till bloggen Fritids Olympen.


Schema

Nu kan du se ditt schema på webben!

skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge

Banner_AretsPedagog2015