keramikhästar

Foto: Niklas Forslund

Vi är kreativa!

Vår skola är en kreativ miljö där olika uttryckssätt används för att förmedla, förvärva och redovisa kunskaper. Möjligheterna till rörelse och skapande genom musik, bild och hantverk är enastående och den skapande verksamheten går som en röd tråd genom alla åldrar, hand i hand med de mer teoretiska ämnena.

«april 2017»
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Till kalendariet »

Matsedel V.17

Måndag Pasta med tomatsås

Tisdag Panerad fisk, kall sås, potatis

Onsdag Thaikycklingsoppa, mjukt bröd

Torsdag Raggmunk, bacon, lingon

Fredag Köttfärslimpa, gräddsås, potatis, lingon

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
IMG_1912

Information kring skolans arbete efter fredagens attack i centrala Stockholm

Idag tar vi emot våra fritidsbarn utefter deras enskilda behov. Vi organiserar inga gemensamma samtal i grupp, men all personal som arbetar under lovet är redo för att bemöta varje barn utefter vad de behöver, vi är beredda på frågor och funderingar oavsett vilken yrkesroll vi har på skolan. Vi är alla också extra uppmärksamma på barnens agerande och sinnesstämning. Det absolut viktigaste för oss är att förmedla trygghet och kärlek. Även påsklovslediga elever är såklart välkomna att kontakta oss om behov finns.

Likt resten av Huddinge Kommun flaggade vi måndagen den 10 april på halv stång och våra tankar går till offren, de skadade, drabbade familjer och anhöriga samt alla som bevittnat detta hemska dåd.

Som många säkert redan vet så cirkulerar mycket otäcka bilder från händelsen på sociala medier bl.a. på Snapchat. Nedan finns en länk till Bris där du kan läsa mer kring samtal med barn om händelsen i allmänt, men även om samtal kring dessa bilder. Där finns även Bris kontaktinformation både för barn och vuxna som behöver råd, tips och/eller stöd.

Här finns även en länk till krisinformation.se, där du finner information från myndigheter och andra ansvariga.

Så kan du prata med ditt barn om händelserna i centrala Stockholm - BRIS (öppnas i nytt fönster)

Krishantering.se (öppnas i nytt fönster)

Bris startsida (öppnas i nytt fönster)


Att söka till åk 7 på Balingsnässkolan.

Gäller de elever som inte har någon fortsatt skolgång i åk 7 på sin nuvarande skola.

Blankett finns även på Huddinge kommuns hemsida. Länk finns efter informationstexten.

Ni skall göra ett skolval och välja  alternativ i första hand och alternativ i andra hand. Skolplacering sker sedan efter Huddinge kommuns regler om relativ närhet och syskonförtur.

För elever som redan sökt till skolan skickar vi kopia på era ansökningar till grundskoleavdelningen för registrering.

Ni söker innan den 14/2 och blanketten skickas till:
Huddinge kommun
BUF /grundskoleavdelningen
14185 Huddinge

Vi kommer att få tillbaka de ansökningar som är aktuella för Balingsnässkolan och därefter påbörja en process för placering enligt reglerna. I dagsläget har vi ett antal platser på skolan och vi placerar i första hand de antal platser vi i dag känner till. Placering kan komma att pågå fram till slutet av maj då elever som sökt fri- och profilskolor kan antas sent på terminen. Ansökningar inkomna efter den 14/2 behandlas när de inkomna innan 14/2 fått en placering.

Följ länken för att läsa mer om Huddinge kommuns placeringsregler samt ansökningsblankett (öppnas i nytt fönster) 


Information från skolrestaurangen

Följ länken nedan för att läsa mer kring inköp, planering, dagliga rutiner och önskemål från vår restaurangpersonal.

En nyhet är att du nu kan följa skolans matsedel via appen "Skolmaten" som du kan ladda ner gratis via Appstore för Iphone eller Google Play för Adroid.

Information från skolrestaurangen


Parkeringsregler vid skolan

Under våren infördes parkeringstillstånd för personalen, men vi har haft problem med skyltningen som blev felaktig till att börja med. Innan sommaren kom de korrekta skyltarna upp och detta är det som nu gäller:

  • På den stora parkeringen krävs parkeringstillstånd fram till kl. 17:00 därefter får man stå med P-skiva i 3 timmar. Detta är alltså en personalparkering, då vi endast får dela ut tillstånd till anställda i Huddinge Kommun.
  • Längst gatan vid stora trappan samt på övre lilla parkeringen på båda sidor om vägen(utanför idrottshallen, ovanför stora parkeringen) gäller endast P-skiva 1 timma, där gäller alltså inte parkeringstillstånd. En handikappsplats finns, markerad med skylt.
  • Vi vill även uppmärksamma er på att det är parkeringsförbud på hela vändplanen vid återvinningsstationen, även om detta egentligen inte faller under skolans område.  Flera av oss i personalen har under föregående läsår blivit bötfällda där.

Då dessa parkeringsregler är satta av Huddinge Kommuns gatukontor och nu är korrekt skyltade kan vi förvänta oss besök av parkeringsvakter framöver, vilket då innebär att felparkerade bilar kan få böter. Även EPA-traktorer och mopedbilar kommer då att bötfällas på stora parkeringen, då vi inte får dela ut tillstånd till elever.


Ny leverantör av skoltaxi

Från och med 1 juli 2016 kommer Huddinge Kommun att byta leverantör av turbundna resor från Samtrans till Sirius. Sirius har ett samarbete med Taxi Stockholm vilket betyder att bilar från båda företagen kommer att köra eleverna.

Vid frågor angående skolskjuts: 08-535 372 83 E-post: skolskjuts@huddinge.se

Läs frågor och svar om regler kring skolskjuts (taxi) från Sirius, kommunens nya leverantör av skoltaxi genom att följa länken nedan.

Informaton för vårdnadshavare om skoltaxi från Sirius (PDF 107 kB, öppnas i nytt fönster) 

 

skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge