keramikhästar

Foto: Niklas Forslund

Vi är kreativa!

Vår skola är en kreativ miljö där olika uttryckssätt används för att förmedla, förvärva och redovisa kunskaper. Möjligheterna till rörelse och skapande genom musik, bild och hantverk är enastående och den skapande verksamheten går som en röd tråd genom alla åldrar, hand i hand med de mer teoretiska ämnena.

«juni 2017»
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

Till kalendariet »

Matsedel V.25

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
012542-0058

Sommarfritids

Veckorna 29-31 (17 juli till 4 augusti) är sommarfritids i år på Tomtbergaskolan för de elever som är inskrivna på fritids och har anmält behov av omsorg under dessa veckor. Om anmält behov har ändrats eller behov har uppkommit så kontakta skolan (ordinarie fritidspersonal) så fort som möjligt.

Om du behöver ändra ditt barns närvarotider eller om eleven blivit sjukt under veckorna 29-31 måste du ringa och meddela detta, så att fritidspersonalen kan planera dagarna på bästa sätt för alla elever.  Frånvaroanmälan görs på telefonnummer 08-535 306 53. (Tomtbergaskolan)

Information om sommarfritids på Balingsnässkolan övriga veckor kommer inom kort.

Följ länken för att läsa mer om sommarfritids vecka 29-31

 


Information kring höstens omorganisation år F-3

Efter en lång process kring hur vi vill att vår organisation skall se ut har vi beslutat att förändra den enligt informationen nedan. Detta startar under kommande läsår 2017/2018

Smaragden - förskoleklass.
Safiren - år 1 
Rubinen - år 2
Ametisten - år 3

Varje år kommer elever i förskoleklass få sin start på Smaragden och vara där i ett år. På den avdelning som eleverna börjar i år 1 där stannar de till de flyttar till år 4.

Under året då vi har processat omorganisationen har vi hittat en mängd fördelar som kommer att göra att vår redan fina verksamhet blir ännu bättre. Under höstens arbete är jag tacksam om ni ger oss respons på hur ni ser på vår organisation.

Med vänlig hälsning

Kent Jonsson, biträdande rektor år F-3

 


Att söka till åk 7 på Balingsnässkolan.

Gäller de elever som inte har någon fortsatt skolgång i åk 7 på sin nuvarande skola.

Blankett finns även på Huddinge kommuns hemsida. Länk finns efter informationstexten.

Ni skall göra ett skolval och välja  alternativ i första hand och alternativ i andra hand. Skolplacering sker sedan efter Huddinge kommuns regler om relativ närhet och syskonförtur.

För elever som redan sökt till skolan skickar vi kopia på era ansökningar till grundskoleavdelningen för registrering.

Ni söker innan den 14/2 och blanketten skickas till:
Huddinge kommun
BUF /grundskoleavdelningen
14185 Huddinge

Vi kommer att få tillbaka de ansökningar som är aktuella för Balingsnässkolan och därefter påbörja en process för placering enligt reglerna. I dagsläget har vi ett antal platser på skolan och vi placerar i första hand de antal platser vi i dag känner till. Placering kan komma att pågå fram till slutet av maj då elever som sökt fri- och profilskolor kan antas sent på terminen. Ansökningar inkomna efter den 14/2 behandlas när de inkomna innan 14/2 fått en placering.

Följ länken för att läsa mer om Huddinge kommuns placeringsregler samt ansökningsblankett (öppnas i nytt fönster) 


Information från skolrestaurangen

Följ länken nedan för att läsa mer kring inköp, planering, dagliga rutiner och önskemål från vår restaurangpersonal.

En nyhet är att du nu kan följa skolans matsedel via appen "Skolmaten" som du kan ladda ner gratis via Appstore för Iphone eller Google Play för Adroid.

Information från skolrestaurangen


Parkeringsregler vid skolan

Under våren infördes parkeringstillstånd för personalen, men vi har haft problem med skyltningen som blev felaktig till att börja med. Innan sommaren kom de korrekta skyltarna upp och detta är det som nu gäller:

  • På den stora parkeringen krävs parkeringstillstånd fram till kl. 17:00 därefter får man stå med P-skiva i 3 timmar. Detta är alltså en personalparkering, då vi endast får dela ut tillstånd till anställda i Huddinge Kommun.
  • Längst gatan vid stora trappan samt på övre lilla parkeringen på båda sidor om vägen(utanför idrottshallen, ovanför stora parkeringen) gäller endast P-skiva 1 timma, där gäller alltså inte parkeringstillstånd. En handikappsplats finns, markerad med skylt.
  • Vi vill även uppmärksamma er på att det är parkeringsförbud på hela vändplanen vid återvinningsstationen, även om detta egentligen inte faller under skolans område.  Flera av oss i personalen har under föregående läsår blivit bötfällda där.

Då dessa parkeringsregler är satta av Huddinge Kommuns gatukontor och nu är korrekt skyltade kan vi förvänta oss besök av parkeringsvakter framöver, vilket då innebär att felparkerade bilar kan få böter. Även EPA-traktorer och mopedbilar kommer då att bötfällas på stora parkeringen, då vi inte får dela ut tillstånd till elever.

skriv ut sidan
UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge