keramikhästar

Foto: Niklas Forslund

Vi är kreativa!

Vår skola är en kreativ miljö där olika uttryckssätt används för att förmedla, förvärva och redovisa kunskaper. Möjligheterna till rörelse och skapande genom musik, bild och hantverk är enastående och den skapande verksamheten går som en röd tråd genom alla åldrar, hand i hand med de mer teoretiska ämnena.

«december 2018»
tiontofr
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Till kalendariet »

Matsedel V.51

Måndag Tortellini, tomatsås, parmesan

Tisdag Julbord

Onsdag Soppa

Torsdag Risgrynsgröt, julvört, skinka, senap

Fredag Jullov

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Incident med rökutveckling på skolan måndag den 12/11

Vid 13-tiden på måndagen den 12 november fick Balingsnässkolan utrymmas på grund av rökutveckling. Röken visade sig komma från en toalett där en okänd person hade tänt en rökutvecklande fyrverkeripjäs. Det handlade inte om brand, bara om rök.

Alla klasser fick utrymmas från skolan på grund av röken. De samlades sedan på sina uppsamlingsplatser och räknades in av sina lärare.

– Brandmän kom till skolan och blåste ut röken med fläkt. Tyvärr tystnade inte brandlarmet innan all rök hade vädrats ut. Det gjorde att vi inte kunde gå in i lokalerna för att fortsätta undervisningen. Eftersom det dröjde cirka en timme tills röken var borta från lokalerna beslutade vi i skolledningen att avsluta skoldagen för alla elever, berättar biträdande rektor Lars-Åke Täfvander som ansvarade för skolans insats.

De elever som skulle vara på fritids kunde gå in och fortsätta dagen på fritidshemmet vid 14.15-tiden.

Händelsen är polisanmäld.

På tisdagen är det skoldag som vanligt på Balingsnässkolan.


Unikum familj

Från måndag den 5 november 2018 kan vårdnadshavare till barn i grundskolan börja använda lärplattformen Unikum via i appen Unikum Familj.

Läs mer om Unikum och appen Unikum Familj genom att följa länken.


Ändring läsårsdata höstterminen 18

Ändringen innebär att en studiedag flyttas. För att samtliga pedagoger ska kunna besöka den centrala föreläsningsdagen Huddinge Visar har vi studiedag måndag den 29 oktober (höstlovet) och därmed är fritids stängt den dagen. Läsårsdata för läsåret 2018/2019 finner du under fliken Förälder/Läsårsdata.


Ansökningar skolskjuts läsåret 18/19

För de elever som idag har beviljad skolskjuts är det dags att söka inför kommande läsår. Officiellt är sista datum för ansökningar måndag den 30 april. För att läsa mer om reglerna kring skolskjuts samt länk till e-tjänsten där man ansöker med e-legitimation följ länken nedan. 

Skolskjuts - information samt ansökan (öppnas i nytt fönster)


Information om skolans nötförbud och parfympolicy

För att alla ska känna sig trygga har Balingsnässkolan ett totalförbud mot nötter, jordnötter och mandel inom skolans område.
Vi ber även elever, personal, föräldrar och övriga som besöker skolan att undvika eller minimera användandet av parfym och starkt doftande produkter av hänsyn till personal och elever som är känsliga för detta.

Läs mer genom att följa länken nedan:

Nötförbud och parfympolicy, PDF 91Kb (öppnas i nytt fönster)

skriv ut sidan
252929-happy-children

Nolltolerans mot kränkande behandling

Vår skola anmäler, utreder, åtgärdar och följer upp kränkande behandling.
Här hittar du information om hur Huddinges skolor arbetar.

Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du synpunkter som gäller skolan? Hit vänder du dig, Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge