keramikhästar

Foto: Niklas Forslund

Vi är kreativa!

Vår skola är en kreativ miljö där olika uttryckssätt används för att förmedla, förvärva och redovisa kunskaper. Möjligheterna till rörelse och skapande genom musik, bild och hantverk är enastående och den skapande verksamheten går som en röd tråd genom alla åldrar, hand i hand med de mer teoretiska ämnena.

«mars 2017»
tiontofr
272812345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Till kalendariet »

Matsedel V.12

Måndag Korv Stroganoff, ris

Tisdag Sojafärslasagne

Onsdag Panerad fisk, kokt potatis, kall sås

Torsdag Grekisk köttfärslimpa, rostad klyftpotatis, tzatsiki

Fredag Pizza med kalkon, pizzasallad

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Studiedag måndag den 27 mars

Vi påminner om att det är studiedag på måndag den 27 mars, skolan är då stängd men fritids har öppet för de elever som är inskrivna.


Att söka till åk 7 på Balingsnässkolan.

Gäller de elever som inte har någon fortsatt skolgång i åk 7 på sin nuvarande skola.

Blankett finns även på Huddinge kommuns hemsida. Länk finns efter informationstexten.

Ni skall göra ett skolval och välja  alternativ i första hand och alternativ i andra hand. Skolplacering sker sedan efter Huddinge kommuns regler om relativ närhet och syskonförtur.

För elever som redan sökt till skolan skickar vi kopia på era ansökningar till grundskoleavdelningen för registrering.

Ni söker innan den 14/2 och blanketten skickas till:
Huddinge kommun
BUF /grundskoleavdelningen
14185 Huddinge

Vi kommer att få tillbaka de ansökningar som är aktuella för Balingsnässkolan och därefter påbörja en process för placering enligt reglerna. I dagsläget har vi ett antal platser på skolan och vi placerar i första hand de antal platser vi i dag känner till. Placering kan komma att pågå fram till slutet av maj då elever som sökt fri- och profilskolor kan antas sent på terminen. Ansökningar inkomna efter den 14/2 behandlas när de inkomna innan 14/2 fått en placering.

Följ länken för att läsa mer om Huddinge kommuns placeringsregler samt ansökningsblankett (öppnas i nytt fönster) 


Information från skolrestaurangen

Följ länken nedan för att läsa mer kring inköp, planering, dagliga rutiner och önskemål från vår restaurangpersonal.

En nyhet är att du nu kan följa skolans matsedel via appen "Skolmaten" som du kan ladda ner gratis via Appstore för Iphone eller Google Play för Adroid.

Information från skolrestaurangen


Parkeringsregler vid skolan

Under våren infördes parkeringstillstånd för personalen, men vi har haft problem med skyltningen som blev felaktig till att börja med. Innan sommaren kom de korrekta skyltarna upp och detta är det som nu gäller:

  • På den stora parkeringen krävs parkeringstillstånd fram till kl. 17:00 därefter får man stå med P-skiva i 3 timmar. Detta är alltså en personalparkering, då vi endast får dela ut tillstånd till anställda i Huddinge Kommun.
  • Längst gatan vid stora trappan samt på övre lilla parkeringen på båda sidor om vägen(utanför idrottshallen, ovanför stora parkeringen) gäller endast P-skiva 1 timma, där gäller alltså inte parkeringstillstånd. En handikappsplats finns, markerad med skylt.
  • Vi vill även uppmärksamma er på att det är parkeringsförbud på hela vändplanen vid återvinningsstationen, även om detta egentligen inte faller under skolans område.  Flera av oss i personalen har under föregående läsår blivit bötfällda där.

Då dessa parkeringsregler är satta av Huddinge Kommuns gatukontor och nu är korrekt skyltade kan vi förvänta oss besök av parkeringsvakter framöver, vilket då innebär att felparkerade bilar kan få böter. Även EPA-traktorer och mopedbilar kommer då att bötfällas på stora parkeringen, då vi inte får dela ut tillstånd till elever.


Ny leverantör av skoltaxi

Från och med 1 juli 2016 kommer Huddinge Kommun att byta leverantör av turbundna resor från Samtrans till Sirius. Sirius har ett samarbete med Taxi Stockholm vilket betyder att bilar från båda företagen kommer att köra eleverna.

Vid frågor angående skolskjuts: 08-535 372 83 E-post: skolskjuts@huddinge.se

Läs frågor och svar om regler kring skolskjuts (taxi) från Sirius, kommunens nya leverantör av skoltaxi genom att följa länken nedan.

Informaton för vårdnadshavare om skoltaxi från Sirius (PDF 107 kB, öppnas i nytt fönster) 

 

skriv ut sidan
banner_grsk_webb
252929-happy-children

Nolltolerans mot kränkande behandling

Vår skola anmäler, utreder, åtgärdar och följer upp kränkande behandling.
Här hittar du skolornas planer och information om hur Huddinges skolor arbetar.

Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge