Information från skolrestaurangen

Information kring inköp, planering av matsedel, arbetsmiljö och hur man följer vår meny.

Vi följer Huddinge kommuns kostkonsulenters förslag på veckomeny eftersom den är närings- och kostnadsberäknad.  I menyn finns också önskemål om att vi skall äta mer vegetariskt.

Vi gör vissa ändringar mellan dagar beroende på:

  • Det vi beställer inte kan levereras när vi önskar
  • Vi vet att det finns ytterligare önskemål t e x inte endast blodpudding
  • Det passar bättre med rätten en annan dag t e x på grund av att vi har friluftsdag eller annat
  • Det är elevernas önskedag

Mängden mat man bör äta är beräknad utifrån att man äter både kött/korv/fisk och så vidare, men samtidigt tar av pasta, potatis och annat tillbehör, samt sallad och bröd.

Vi vill ibland prova nya maträtter. Det kan vara mat som vi får ett ”bra pris på” när vi beställer.  Om det visar sig vara mat som är omtyckt kan vi beställa den igen. Är det mindre populärt beställer vi inte det igen.  Alla har inte samma smak men vi försöker lyssna till önskemål. Berätta gärna för oss när något är extra gott. Viss mat är dyrare i inköp t e x lax och nötkött och för att kunna bekosta detta är en del rätter billigare t e x soppor. Vi har en budget avsatt för skolmåltider enligt en kommunmall och vi handlar enligt upphandling enligt Huddinge Kommuns regler.

För att minska matsvinnet ser vi gärna att man tar en mindre mängd mat om man är osäker på om man tycker om den. Det går alltid att hämta mer, såklart!

Om alla bidrar med trivsel och god arbetsmiljö i matsalen blir matupplevelsen ännu bättre för alla!

Vi kommer från och med nu, att göra ändringar i matsedeln via appen ”Skolmaten”. Den laddar man ner gratis från Appstore (Iphone) eller Google Play (Android) Den uppdateras varje vecka utifrån vår planering.

Hälsningar, personalen i skolrestaurangen

Webbredaktör: Monica Fredriksson
Senast uppdaterad: 2017-02-03

skriv ut sidan Dela med dig: Bokmärk och dela Vad är det här?