Kvarnbergsskolan sedd från parkeringen

Foto: Karl-Johan Gärdelid

Välkommen

Kvarnbergsskolan...

... är en skola med kvalitet och höga kunskapskrav, där eleverna ges grunden för ett livslångt lärande och möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar till harmoniska människor. Att alla elever når minst betyget godkänt, eller bättre i samtliga ämnen tycker vi är viktigt.. läs mer Läs mer

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Alla som mejlar från Hotmail-adress

En del av Huddinge Kommuns anställda har i veckan fått bluffmail så kallade phishingmail. Huddinges IT avdelning var snabba att skicka ut information om att alla måste radera dessa mail. Trots detta har det antagligen hänt att vissa har hunnit "besvara" mailet innan informationen nådde ut.

Som ett resultat av detta så har Huddinge kommun blivit spärrade för att skicka e-post till vissa företag. Hotmail är ett av företagen. Det betyder att e-post som skickas till dessa företag inte kommer fram. Huddinge Kommun/IT avdelningen kan inte påverka tidsspannet som spärren gäller utan företagen själva beslutar om när de tycker att vi är betrodda igen.

Har du uppgett en Hotmailadress för utskick från skolan kommer vi inte kunna nå dig via e-post tillsvidare. Har du en alternativ e-postadress så lämna den gärna till skolan snarast.


Var hittar jag?

Vilken läxa hade vi till tisdag? Var det prov i SO? Ibland är det svårt att komma ihåg vad som händer under skolveckan.  Rullgardins-menyn till höger innehåller snabbvägar till andra användbara sidor, exempelvis schema, webbmail, skola24, betygskriterier.

Schema (nytt fönster)

Matsedel (Nytt fönster)

Läxor och prov (nytt fönster) 

Kvarnbergsnytt (Nytt fönster)


Öppet hus för blivande 7:or den 20 januari kl. 18.00

Välkomna till en informationskväll på Kvarnbergsskolan!

Mer information kommer senare.


Arbete kring respekt och tolerans för andra

De senaste veckorna har det varit lite oroligt på skolan och framförallt i årskurs 7. Det viktiga här är att dessa konflikter inte fortsätter att växa, utan att skolan nu reder ut dem tillsammans med berörda elever.

Att jag väljer att skriva till alla föräldrar som har barn på Kvarnbergsskolan, beror på att vi framöver kommer att arbeta regelbundet med frågor som handlar om bemötande och tolerans för andra elever, i samtliga årskurser. Det är inte acceptabelt att kränka andra elever på skolan, vare sig verbalt eller fysiskt, och det gäller naturligtvis i alla lägen. Detta kommer att vara ett långsiktigt arbete, men inledningsvis kommer samtliga mentorer på skolan att tydliggöra för sina klasser om vikten av att inte själva försöka ”lösa” uppkomna konflikter med hjälp av kränkande ord eller handlingar. Vi vill istället att de pratar med någon vuxen på skolan. Samma gäller om man som elev är orolig för något, att då ta tag i en vuxen och berätta om situationen. Det viktiga här är att eleven kan vända sig till all personal på skolan.

Prata gärna med era barn om detta och hör hur de tänker kring tolerans och respekt för individer som har andra åsikter eller intressen än de själva har. Har du egna frågor får du gärna kontakta mig, eller någon av de biträdande rektorerna.

Vänliga hälsningar
Johanna Rehn
Rektor Kvarnbergsskolan


Brev från rektor

Hej alla elever och föräldrar på Kvarnbergsskolan!

Jag heter Johanna Rehn och är ny rektor sedan 1 juni och jag har nu hunnit säga hej till en hel del elever och ska försöka skriva lite kort om vem jag är och hur jag tänker. Många av er tycker nog inte att jag är så ny eftersom jag varit biträdande rektor för arbetslag 2 här fram tills i december 2014. Under vårterminen 2015 arbetade jag som rektor för en F-5 skola i Tullinge, Botkyrka. Innan dess har jag arbetat som skolledare på ett par gymnasieskolor och jag är i botten gymnasielärare i ekonomi och historia. Det här innebär sammantaget att jag har erfarenhet av att arbeta som skolledare i allt från förskoleklass till studentexamen och det är väldigt nyttigt att ha med sig när man möter elever oavsett ålder.

 Jag bor med min sambo och 2 av 4 barn här i Huddinge och det känns bra att få vara med och utbilda den egna kommunens unga. Vad det gäller riktning och tankar kring skola så är jag van vid att se över vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras och lägger en hel del energi på att försöka få till de förändringar som ibland behövs. Jag tycker om att få synpunkter från alla håll: personal, våra elever och föräldrar för att få en så bred bild som möjligt. Att driva en skola går inte att göra ensam. 

Om ni vill komma i kontakt med mig är mejlen absolut bäst:

johanna.rehn@huddinge.se

Med dessa rader tänker jag att ni fått en första bild av mig och jag hoppas verkligen vi hörs framöver!

Mvh

Johanna Rehn

Rektor Kvarnbergsskolan


E-tjänster (skola24, skolskjuts)

Huddinge kommuns e-tjänster för ansökan av konto i skola24, skolskjuts, m.m.

E-tjänster huddinge.se (Nytt fönster)

skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge