Kvarnbergsskolan 2016

Illustration Kvarnbergsskolan ht2016

Välkommen

Kvarnbergsskolan...

... är en skola med kvalitet och höga kunskapskrav, där eleverna ges grunden för ett livslångt lärande och möjlighet att utvecklas efter sina egna förutsättningar till harmoniska människor. Att alla elever når minst betyget godkänt, eller bättre i samtliga ämnen tycker vi är viktigt.. läs mer Läs mer

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Digital satsning hösten 2017

Till hösten 2017 gör vi på Kvarnbergsskolan en digital satsning. Vi har valt Chromebooks som digitalt verktyg till alla våra elever. Vi tror på Chromebooken som skolverktyg. Den är lätt att skriva på jämfört med en iPad och den skapar ett bättre fokus på skolarbetet.

Med anledning av detta ska nu alla iPads lämnas in till skolan. År 7 och 8-elever som har en skol-iPad lämnar in den till vår IT-tekniker senast den 7/6-2017. Självklart ska nätsladd och fodral vara med då. Eventuella skador på enheten kommer noteras och skolan tillser sedan reparation och fakturerar kostnaden.

År 9-elever kommer få möjligheten att köpa loss sin iPad. Mer info om detta i veckobreven. För våra niors del ska paddorna vara inlämnade senast den 31/5.


Ny rutin för ledighetsansökan

För att arbeta effektivare och bättre utnyttja våra digitala system byter vi nu rutin för ledighetsansökningar.
Från och med idag görs de endast via Skola24. När man är inloggad i Skola24 klickar man på länken Ledighetsansökningar.
Det är viktigt att tänka på att ansökan ska vara inne minst sju dagar innan den ska börja gälla. 


Tänk på våra allergiker!

ALLERGIER  

Det finns elever på skolan med olika allergier.

Tänk på att:

  • Jordnötter eller nötter får ej förekomma på skolan eller under utflykter
  • Starka dofter (t.ex. parfym och deodoranter) kan framkalla allergiska reaktioner
  • Man bör använda roll-on deo istället för spray i samband med dusch på idrotten
  • Det är förbjudet att spraya parfym/deo inne i skolan
  • Inte ta med djur till skolan eller bära kläder som kan ha mycket djurepitel (t.ex. ridkläder) i skolan

Var hittar jag?

Vilken läxa hade vi till tisdag? Var det prov i SO? Ibland är det svårt att komma ihåg vad som händer under skolveckan.  Rullgardins-menyn till höger innehåller snabbvägar till andra användbara sidor, exempelvis schema, webbmail, skola24, betygskriterier.

Schema (nytt fönster)

Matsedel (Nytt fönster)

Läxor och prov (nytt fönster) 


Grundskolans läsår

Läsårsdata hittar du här

 

Vårterminens studiedagar är den 9/1 och den 5/5


Skolrestaurang Kvarnen Frukost!

Vi serverar frukost till våra elever
tisdagar - fredagar 07.30-08.30! Välkomna!


Information från lärarna i Idrott och hälsa

Hej!

Här kommer information från oss lärare i idrott och hälsa på Kvarnbergsskolan. Läs igenom detta och kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar.

Undervisningen
Målet med undervisningen är bl.a. att utveckla elevernas förmågor i ämnet. Ämnet är ett kunskapsämne och i det ingår både teori och praktik. För mer info gå in på www.skolverket.se

Vi vill erbjuda en varierad undervisning och en trevlig arbetsmiljö där vi respekterar varandra oavsett olikheter i kön, etnicitet och läggning.

Undervisningen sker i helklass med en lärare. Ibland öppnar vi upp salen och slår ihop två klasser, på detta sätt får vi möjlighet att samarbeta och får då lättare att individanpassa undervisningen.

Simning
Kommer att ske vecka 37-39 och 45-47 beroende på klass. För att nå ett betyg i ämnet krävs att eleven visar godtagbara kunskaper i simning.  Kravet är 200 meter varav 50 meter på rygg. Vi tränar även livräddning och olika simsätt under dessa lektioner. Vi erbjuder simskola för de elever som behöver extra träning. Simskolan för högstadiet ligger på onsdagar kl. 12.45.  

Deltagande på lektionerna
Är man frisk nog att gå till skolan är man frisk nog att delta i åtminstone delar av undervisningen. Vid lätt förkylning, ont i en fot osv finns det alltid alternativa övningar som eleven kan få. Vid långvarig skada är vi tacksamma om ni kontaktar oss via mail så kommer vi fram till en individuell lösning. Ogiltig frånvaro kommer att registreras i skola 24 som ”deltar inte i undervisningen”

Mobiltelefoner lämnas i skåpen och används inte under lektionstid om inte undervisande lärare och elev har en annan överenskommelse.

Utrustning
En förutsättning för att utföra de flesta momenten på ett bra sätt är att ha skor som är anpassade för aktiviteten och kläder som eleven känner sig bekväm i. Skorna skyddar mot överbelastning och halkskador.  Vi vill att eleverna har skor på fötterna och ber om er hjälp med detta.

När vi är utomhus behöver eleverna idrottskläder som passar rådande väderlek och ett par skor som det går att springa i.

Med hopp om gott samarbete!
Med vänlig hälsning Elin, Elin och Andreas

elin.garder@huddinge.se (klasser: 7b, 8d, 9e, 7-9m, matematik)
elin.tunhagen-roth@huddinge.se (klasser: 7a,c,d 8a,e,b 9b,d 7-9o Multiidrott 8,9 fördjupning 7a)
andreas.rehnstrom@huddinge.se (klasser: 7-9 Fbk, 7e,f 8i,h,g 9a,g,i,h. multiidrott 8-9)

skriv ut sidan
UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge