Panoramabild våren 2013

Välkommen!

Snättringeskolan har drygt 550 elever, från förskoleklass till år 6. Skolan ligger mitt i ett villa- och radhusområde med närhet till naturen och Stuvsta centrum.

Vi arbetar aktivt med att få eleverna medvetna om sig själva och sitt eget lärande. En stor del av undervisningen sker med modern teknik.

«maj 2016»
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Till kalendariet »

Matsedel V.21

Måndag Thaikycklinggryta, basmatiris. Veg: Thaigryta

Tisdag Studiedag

Onsdag Köttfärssås, spagetti, Veg:Pastasås, spagetti

Torsdag Broccolisoppa. Linssoppa Mjukt bröd. Ost, frukt

Fredag Grekiska färsbiffar, klyftpotatis, tzatsik. Veg: Falafel, klyftpotatis, tzatsiki

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Lärare från Sydkorea besökte Snättringeskolan

Eleverna i Sydkorea levererar toppresultat men elevernas välmående är det sämre ställt med. Därför besökte 35 sydkoreanska lärare Snättringeskolan där eleverna både presterar och är trygga. Rektor Nadja Melander berättar om besöket. 

Lärare från Sydkorea som besökt Snättringeskolan

Snättringeskolan har haft besök av 35 utvalda lärare från hela Sydkorea. De var här för att se hur den svenska skolan fungerar. Sydkoreas skolresultat är i topp, de presterar alltid högt i internationella tester såsom PISA. Vad de däremot inte presterar högt i är deras elevers välmående. Detta var en av anledningarna till att de valde att besöka Snättringeskolan; de ville se en skola som presterar höga resultat både kunskapsmässigt och trygghetsmässigt.

Besöket blev en succé. Våra elever i sexan älskar att att arbeta mot skarpa mål, vilket i detta fallet innebar att vara guider och värdar till våra gäster. Detta gjorde de med bravur. Våra kollegor från Sydkorea var oerhört imponerade av deras engelska såväl som deras sociala kompetenser.

Deras studiebesök i Snättringeskolan bestod av både föreläsningar där vi berättade om vår egen verksamhet och om det svenska skolsystem och vi hade också elever från årskurs 6 som guidade gästerna runt hela skolan. All personal från Snättringeskolan fikade tillsammans med de nya vännerna. Av sorlet att döma hade hade alla trevligt tillsammans. Givetvis leder detta besök till att våra två länder kommer fortsätta att ha ett samarbete. Snacka om kollegialt lärande!

Under de guidade turerna fick gästerna titta in direkt i vår verksamhet; de var extra imponerade av våra estetiska ämnen. Till exempel hade vi en koreansk lärare som utmanade en svensk elev på att klättra högst i en lian! Gissa vem som vann! Här var det flera koreanska lärare som uttryckte sin beundran över vårt sätt att arbeta. Man såg till och med en och annan tår i deras ögon eftersom de också ville ha en liknande skola.

De var också imponerade av vårt arbete med trygghet där vi har en gemensam och väl genomarbetad modell som all personal arbetar utifrån och som alla elever är välbekanta med.

Text och foto: Nadja Melander, rektor Snättringeskolan

Alternativ bildtext

 

 


Certificerade i WCP

Snättringeskolan är nu certificerade i World´s Children´s Prize

 

 

 

 


Logga på HLR rådet

Alla barn och personal är utbildade i HLR

Alla barn och all personal på Snättringeskolan är nu utbildade i HLR. ( Svenska rådet för hjärt och lungräddning)

Vill man läsa mer så gå in på denna länk www.hlr.nu 


Avlämningsplats 05-11

Så här ser den ut. Foto Thomas Lycke

Lämna och hämta!

Vid fotbollsplanen är avlämningsplatsen för hämtning och lämning av barn/elever. Genom att använda den hjälper Du till att skapa en bättre och säkrare trafikmiljö för alla barn på väg till skolan. Tack för din medverkan!


Säkert sätt att gå till skolan


Film om vandrande skolbuss svt/play

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/skjutsandet-farligt-for-barns-halsa  (öppnas i nytt fönster) 

skriv ut sidan
252929-happy-children

Nolltolerans mot kränkande behandling

Vår skola anmäler, utreder, åtgärdar och följer upp kränkande behandling.
Här hittar du skolornas planer och information om hur Huddinges skolor arbetar.

Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge