Förskolan

Kästa förskola är en kommunal förskola som tillsammans med Kästa skola ingår i enheten Kästa förskola och skola. Kästa förskola och skola är Sveriges största passivhusskola och förskola. En byggnad som skapas för ett modernt lärande.

Alla förskolans och skolans lokaler ligger i samma byggnad. Det skapar en trivsam miljö och öppnar upp för samarbete. Vi vill arbeta i ett nära samarbete där respektive verksamhet bidrar med sitt perspektiv och sin kunskap. Då skapas även naturliga övergångar när det är dags att ta klivet från förskolan in i skolans värld.   

Centralt i skolan finns en scen, en radiostation och ett bibliotek – ett kommunikationscentrum där barnen kan utveckla sina förmågor att uttrycka sig kreativt och våga visa upp det! Hemkunskapssalen ligger i direkt i anslutning till förskolans och skolans kök. Här finns också ett modernt musik- och rörelserum, våt- och keramikrum och ett laboratorium för NO- och teknikundervisning.

Kästa förskola och skola ligger i ett grönt område omgivet av Södertörns högskola, polishögskolan, Huddinge universitetssjukhus och Karolinska institutet. Här har vi många att inspireras av och samarbeta med för att skapa meningsfulla möten för livets lärande. På Kästa förskola arbetar barn och pedagoger tillsammans med att lära för framtiden. Vi lär oss genom att göra och uppleva i ett utforskande arbetssätt med riktiga och meningsfulla upplevelser.
Vi har en fantastisk gård med stationer som lockar till allt ifrån byggnationer till rörelse och skapande. Vi har även nära till skogen som vi använder mycket i den dagliga verksamheten. 

Webbredaktör: Mika Rylander
Senast uppdaterad: 2016-10-10

skriv ut sidan Dela med dig: Bokmärk och dela Vad är det här?