Fantastiska målningar från höstens bildlektioner

Ängsnässkolan är en skola med trygghet och kunskap i fokus

En trygg skolmiljö är en viktig grund för lärande. Ängsnässkolan är en arbetsplats som både elever och anställda trivs att gå till.

Hösten 1997 stod Ängsnässkolan klar. En modern byggnad med formen av en fjäril. En härlig arkitektur som gör vår skola mycket attraktiv.

Ängsnässkolan är byggd för att passa den moderna skolans behov. I mitten ligger matsalen, ljus och öppen med högt i tak och stora fönster mot gräsplanen - en inbjudande och trivsam miljö samt vårt fina nyinredda och välkomnande bibliotek.

Från matsalen går det sedan ut två "vingar" där klasserna har sina rum med egna ingångar och kapprum. Alla klassrum har sin egen pysselhörna med egna förvaringsutrymmen, något som förenklar och bidrar till kreativt skapande. Samtliga klassrum har smartboards, dvs interaktiva whiteboards. På vår skola har alla elever varsin iPad vilken de under lärares ledning använder i alla ämnen och i någon form under i stort sätt alla lektioner.

Vår verksamhet sträcker sig från årskurs 4 till årskurs 6 och erbjuder öppen fritidsverksamhet för eleverna som går på mellanstadiet.

Alla skolans pedagoger är legitimerade och behöriga i de ämnen de undervisar i.

Webbredaktör: Annie Karlsson
Senast uppdaterad: 2017-02-08