Balingsnässkolan

2017-06-02

Sommarfritids 2017 vecka 29-31

Under några veckor varje sommar slår vi ihop vår fritidsverksamhet med Tomtbergaskolan och Hörningsnässkola/Ängsnässkolans fritidshem. Nedan finns viktig information som du som förälder behöver känna till om du anmält ditt barn till någon/några av dessa veckor.

Sommaren 2017 bedrivs fritidshemsverksamheten veckorna 29-31 (17 juli - 4 augusti) på Tomtbergaskolan, i fritidspaviljongen Herrgårdens lokaler (gula paviljongen vid Tomtbergahallen).

Fritidshemmet öppnar 06:30 och stänger 18:00 varje dag och ditt barn kommer enligt de närvarotider ni anmält till elevens ordinarie pedagoger.

Eleven ska vara på plats senast klockan 9:00 varje anmäld dag. Vi inleder klockan 9:00 med samling och upprop. Därefter ringer vi de vårdnadshavare vars barn inte kommit. Om du behöver ändra ditt barns närvarotider eller om eleven blivit sjukt måste du ringa och meddela detta. Frånvaroanmälan görs på telefonnummer 08-535 306 53.

Måndagar och fredagar är verksamheten förlagd på skolan. Övriga dagar planerar vi eventuella utflykter. Utflyktsdagar lämnar vi skolan kl. 9:00 varför det är extra viktigt att ditt barn då har kommit.

Om du av någon anledning behöver komma i kontakt med oss, även under utflyktsdagar, ringer du samma nummer som ovan. Köket står för all utflyktsmat, eleven tar endast med sig en tom matlåda, bestick och vattenflaska.

Vid besök till vattendrag planeras och genomförs besöken först efter att en riskbedömning gjorts. Utflykter till badplatser görs inte, oavsett elevens simkunnighet eller ålder. Vid varma dagar erbjuds andra former av vattenlekar (vattenspridare eller liknande.)

Eleven tar varje dag med sig följande till fritidshemmet:

• Ryggsäck, badkläder (till vattenlek på skolgården, se ovan), handduk, regnkläder och ombyte
  • Solkräm och keps/solhatt
  • Plastflaska med kork, matlåda med lock (utflyktsmat hämtas från köket) samt bestick

Kom ihåg att namnmärka elevens alla kläder!

Vi rekommenderar att du som förälder tillsammans med ditt barn i förväg besöker Tomtbergaskolan. Detta så att ni båda vet var ni ska ta vägen första dagen, hur lokalerna ser ut samt så att ni får bekanta er med övrig miljö. Anmälan för detta besök behövs inte.

Om behov av skolbarnomsorg uppstår under dessa veckor, trots att du inte anmält detta i förväg, ringer du 08 - 535 306 53. Tillsammans med ansvariga sommarpedagoger kommer ni tillsammans överens om vilka dagar/tider behov av omsorg finns, detta så att verksamheten kan förbereda inför ett fint och professionellt välkomnande. Innan du lämnar ditt barn första dagen måste du fylla i aktuella kontaktuppgifter samt eventuella allergier/behov av specialkost, av säkerhetsmässiga skäl obligatoriskt.

Vi som arbetar i sommar hälsar er hjärligt välkomna!

Webbredaktör: Monica Fredriksson
Senast uppdaterad: 2017-06-02