CIMG0261

Foto: Andreas Norbeck

fullersta3

«januari 2018»
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Till kalendariet »

Matsedel V.3

Måndag Korv stroganoff med ris

Tisdag Tacosoppa med frasiga nachochips

Onsdag Spaghetti carbonara & permesanost

Torsdag Färskostbakad sejrygg med örter och mos

Fredag Kycklingbiffar med tomatsalsa, tzatziki och bulgur

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Nyhetsmorgon! TV4

Torsdag 18/1 var rektor Elinor med i TV4 Nyhetsmorgon och pratade tillgänglig skola och Källbrinks NPF-säkring. Om ni missade det kommer länk nedan. Klippet är cirka 8 minuter och lyfter föräldraperspektiv såväl som skolperspektiv.

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/3952354


Öppet hus för blivande årskurs 7

Måndag 22 januari 2018 kl. 18.00 har vi öppet hus på Källbrinksskolan, inför årskurs 7. Vi öppnar fyra nya sjuor läsåret 2018-2019 och ser fram emot att träffa våra nya elever. Den här kvällen träffar ni mig - Elinor, arbetslag Rubin, elever i årskurs 9, NPF-pedagog Joanna och andra viktiga personer på skolan. Vi ses i aulan kl. 18. Elever är också välkomna!

Vänligen

Elinor Kennerö Tonner- Rektor, Källbrinksskolan 7-9


IMG_3205

Informationsmöte - söka skola

För dig som har barn som ska börja förskoleklass till hösten och är intresserad av placering på Skogskällan, så håller vi ett informationsmöte inför läsåret 2018/2019.
Tisdagen den 23 januari kl.18-19 i Källbrinksskolans aula.


Ny termin och nya medarbetare på Källbrinksskolan 7-9!

Som vi informerat tidigare om är Källbrinksskolan och Fullersta (Skogskällan och Stenmoskolan) två olika skolenheter. Det blir ännu tydligare nu i januari 2018 när skolorna är formellt delade. Vi kommer även fortsättningsvis att dela vissa lokaler och klassrum eftersom samtliga salar för praktisk-estetiska ämnen ligger i Källbrinkskolans lokaler, och elever från Skogskällan och Stenmoskolan kommer fortfarande att ha sin undervisning i dessa ämnen hos oss, med Källbrinksskolans lärare.

Vi välkomnar också tre nya medarbetare på Källbrinksskolan - skolsköterska Louise Svärd, kurator Maria Jonsson och spansklärare Clara Granado. Med dem är vårt kollegium komplett och vi har kompetenta medarbetare på rätt plats.

Under vårterminen 2018 välkomnar vi också Mila, som utbildar sig till terapihund. Mila arbetar tillsammans med kurator Maria och kommer att vara på plats en till två dagar i veckan. Mila och Maria har sina rum på nedre botten i skolan för att ha nära till in- och utgång.Under våren gör Mila sin ”prao” på skolan, samtidigt som hon går sin utbildning tillsammans med Maria.

En terapihund arbetar med elevers fysiska, sociala och kognitiva träning. Milas uppdrag är att öka elevers motivation, välbefinnande och hälsa samt att minska stress och ångest. Hon är av rasen amerikansk staffordshireterrier och har ett eget rum, och kommer ibland att vara med på skolgården. Mila behandlas med specialschampoo mot allergi och tar vetegroddsolja dagligen. Detta gör att risken för att allergiker reagerar på Mila är väldigt liten. Mila kommer att ingå i ett forskningsprojekt, där man tittar på effekten av terapihund i skolan. Om ni har funderingar kring terapihundar kan ni läsa mer under länken nedan eller kontakta kurator Maria på maria.jonsson3@huddinge.se. Terapihundar finns också på Snättringeskolan i Huddinge och på flera skolor i Stockholm, bland annat Årstaskolan och Sätraskolan.

http://terapihundskolan.se/?v=f003c44deab6

Vi tycker att det är roligt och spännande att välkomna våra nya medarbetare, inte minst Mila. Välkomna till oss!

 

Vänligen

Elinor Kennerö Tonner

Rektor, Källbrinksskolan 7-9


Dags att söka till Källbrinksskolan inför årskurs 7 och Öppet hus!

Alla elever som vill börja i Källbrinksskolan i årskurs 7 måste söka till oss, även de elever som i dagsläget går på Skogskällan. När man söker till årskurs 7 gör man det via E-tjänsten på Huddinge kommuns hemsida och ansökningstiden är 9 januari-14 februari. Information om ansökan hittar ni här:

https://www.huddinge.se/forskola-och-skola/grundskola/soka-skola-i-huddinge/byte-av-skola-till-hogre-arskurser/

 

Måndag 22 januari 2018 kl. 18.00 har vi öppet hus på Källbrinksskolan, inför årskurs 7. Vi öppnar fyra nya sjuor läsåret 2018-2019 och ser fram emot att träffa våra nya elever. Den här kvällen träffar ni mig - Elinor, arbetslag Rubin, elever i årskurs 9, NPF-pedagog Joanna och andra viktiga personer på skolan. Vi ses i aulan kl. 18. Elever är också välkomnaJ!

Vänligen

Elinor Kennerö Tonner, tf. rektor Källbrinksskolan 7-9

skriv ut sidan
Banner-skolval2
252929-happy-children

Nolltolerans mot kränkande behandling

Vår skola anmäler, utreder, åtgärdar och följer upp kränkande behandling.
Här hittar du information om hur Huddinges skolor arbetar.

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge