2017-02-14

Årets Rommeresa

Romme

VINTERFRILUFTSDAG TILL ROMME! ( Torsdagen 16/2).

I år kommer vi som vanligt att anordna en skidresa för åk 9. Resan kommer ske torsdagen den 16 februari till Romme som ligger utanför Borlänge i Dalarna. Det är en heldagsaktivitet från tidig morgon till kväll. Skolan står för resa, liftkort och om eleven eventuellt behöver hyra skidutrustning. Eleverna ordnar själva med mat under dagen. Det kan vara genom att ta med egen matsäck eller förboka friluftslunch (60 kr). Det går även att ta med pengar och köpa mat på plats, men det kan då bli lite dyrare plus ta lite längre tid.

Nedan följer viktig information till alla som skall dit:
Samling: 06.30 vid busshållplatsen nedanför skolan.
Avresa: 06.45 (Passa tiden för bussen går då!)
Beräknad ankomst Rommeca.10.00
Avresa Romme: 16.00 (Lämna tillbaka hyrd utrustning senast 15.45)
Beräknad ankomst Källbrink: ca.19.30

ÖVRIG INFORMATION
  • Vi blir 106 elever i åk.9 detta år som åker upp till Romme och fördelar oss i tre bussar med minst tre ledare i varje buss. Håll koll på anslagstavlan i skolan där deltagarlistor sätts upp så att du vet vilken buss du ska åka med (1,2 eller 3). Vi vill att det ska gå snabbt och smidigt på morgonen.
  • Ta det lugnt nere vid busshållplatsen för det kommer att vara ett virrvarr av både bilar, våra bussar samt ev. SL-bussar. Stressa inte!

• Eftersom vi åker så tidigt kanske en del hellre vill äta frukost på bussen vilket går utmärkt.

• Om du blir sjuk anmäls detta som vanligt till skolexpeditionen.

• Mobiltelefon kan vara bra att ha med för att meddela hemmet vid eventuella ändringar/förseningar. Ni får mobilnummer till alla ledare på bussen om det är så att ni skulle behöva få tag på oss under dagen.

• När vi kommer fram… Ta det lugnt! Ledare kommer att hämta liftkort som sedan delas ut till varje elev. Pjäxorna tar du på dig utanför bussen och luta inga skidor mot bussen!

• Bussarna kommer att vara låsta under dagen. Det innebär att du tar med dig allt du behöver och ansvarar för din ryggsäck/väska själv!

• De som ska hyra utrustning kommer att få ett könummer tilldelat sig på bussen. Ta er upp till skid-/snowboarduthyrningen på egen hand så kommer vi ledare att finnas till hands för att hjälpa er tillrätta.

• De som har anmält sig till skid-/snowboardskola får mer information på bussen om var vi samlas och vilka tider som gäller.

• Betrakta liftkortet som en värdehandling! Väldigt smart att ta ett foto på kortet ifall det tappas bort. Då kan man få ett nytt utan extra kostnad och det gamla spärras.

• Dagen är lång, ha koll på blodsockret. Ta med något att äta på hemresan, frukt, macka, dricka. Går bra att lämna kvar på bussen under dagen då ni är ute i backen.
Lite regler!
  • I bussen:
    I det stora hela handlar det om att uppträda korrekt och schysst mot både kamrater och ledare samt busschaufför. Man sitter på sin plats och springer inte runt i bussen. Idag är det t.o.m. lag på att man använder bilbälte. Dessutom ser man till att hålla nere ljudnivån och för inte ett himla liv. Allt skräp tar man själv ansvar för och ser till att det hamnar i därför avsedda plastpåsar. Obs! Inga pjäxor i bussen. Snowboardskor är däremot helt ok.

• I backen:
    Alla som är med på resan måste bära hjälm i backen. Ingen hjälm, ingen skid-/snowboardåkning.  Ta det lugnt och behärskat. Åk aldrig över din förmåga eller häng på kompisar på äventyr om du inte själv är säker. Störtlopp är absolut förbjudet! I liftköerna är det en självklarhet att du inte tränger dig. Ta gärna med ett par skid- eller solglasögon. Du ska alltid se till att ni är minst två kompisar som åker tillsammans(gärna fler). Om olyckan skulle vara framme kan du då få hjälp av dina kamrater.
Med förhoppningar om en fantastisk skiddag!
Lärarlaget åk. 9
Om ni har frågor eller undrar över något kontakta huvudansvarig ledare Mathias Thunblad eller dessa stjärnor:
Mobil:070-7290158

goran.strom@huddinge.se                ronny.plymh@huddinge.se