Dela med dig av artiklarna

För att underlätta för dig att dela med dig eller spara våra artiklar i de webbtjänster som finns på webben har vi skapat länkar under vissa av våra artiklar.

Facebook är en amerikansk sajt där du kan umgås i olika nätverk av vänner. På sin sida kan man lägga ut text, musik, foton och film. Genom att bli vänner med andra Facebook-användare länkas användare till varandra. Sajten startade först för högskolestudenter men är i dag öppen för alla. Via länken publicerar du en länk till artikeln i din profil på Facebook.

Digg är en amerikansk sajt där användarna tipsar varandra om intressanta artiklar, bilder och videos. Alla som är inloggade kan rösta för och emot tipsen och avancerade algoritmer avgör vilka tips som hamnar högst upp på sajtens förstasida.

Delicious är en amerikansk bokmärkessajt där du kan spara länkar som du sedan har tillgång till från vilken internetuppkopplad dator som helst. Du kan också dela med dig till andra så de ser vad du bokmärker. Via länken skapar du ett bokmärke till artikeln hos Delicious.

Ma.gnolia är en amerikansk bokmärkessajt där du kan spara länkar som du sedan har tillgång till från vilken internetuppkopplad dator som helst. Du kan också dela med dig till andra så de ser vad du bokmärker. Via länken skapar du ett bokmärke till artikeln hos Ma.gnolia.

Pusha är en svensk sajt där användarna tipsar varandra om intressanta artiklar och sajter. Alla som är inloggade kan rösta för och emot tipsen och de tipsen som får flest röster hamnar högst upp på sajtens förstasida.

Myspace är en amerikansk sajt där du kan umgås med ditt nätverk av vänner. På sin sida kan man lägga ut text, musik, foton och film. Genom att bli vänner med andra Myspace-användare länkas användare till varandra. Via länken publicerar du en länk till artikeln i din profil på Myspace.

StumbleUpon är ett socialt nätverk där du kan du tipsa och själv få tips om nya sajter i de kategorier du själv tycker är intressanta. Fungerar genom ett tillägg till bland andra webbläsarna Internet Explorer respektive Firefox.

Webbredaktör: Karl-Johan Gärdelid
Senast uppdaterad: 2010-05-25

skriv ut sidan Dela med dig: Bokmärk och dela Vad är det här?