Hörn av skolan med skylt

Foto: Carl-Johan Gärdelid

Kvarnbergsskolan är en attraktiv skola med fantastiska elever och kompetent personal. Vi har välutrustade nyrenoverade lokaler och eleverna har lektioner i ämnessalar med ämneslärare. Alla elever har en Chromebook för att förstärka lärandet men har även traditionella läromedel. Vi använder det läromedel och undervisningsmetod som lämpar sig bäst för uppgiften.

Vi serverar frukost på morgonen innan skolan startar de flesta dagar, vilket brukar bli en trevlig start. Vi har även eget kök och väldigt uppskattad mat, där man kan välja bland två eller fler rätter samt salladsbord.

Vårt arbetssätt präglas av en vilja att göra saker tillsammans och en nyfikenhet kring att lära nytt. Vi har ett tätt samarbete mellan elevråd, elevhälsa, personal och ledning. Andelen legitimerade pedagoger är väldigt hög och vi besöker och filmar varandras lektioner för att utveckla oss. Vi använder oss även av halvklasser eller dubbla lärare på många lektioner.

Vi har en väl utvecklad elevhälsa med specialpedagog, skolsköterska, kurator, studie- och yrkesvägledare samt tillgång till skolläkare och skolpsykolog. Det hjälper oss att utforma skolan så att vi kan möta elevernas behov bättre samt även hjälpa eleverna direkt.

Webbredaktör: Johanna Mellin
Senast uppdaterad: 2017-11-23