Östra grundskolan
Elever på Östra grund

Vi trivs i skolan! Foto: Tinnerholm.com

Kunskap, trygghet och mångfald

Östra grundskolan är en 6-9-skola där också två klasser från särskolan ingår. På Östra grundskolan lägger vi stor vikt vid att skapa en lugn och trygg skolmiljö och vi ser olikhet och mångfald som en styrka.

Mötesplats

Östra grundskolan är mötesplats för utveckling inom lärande, hälsa och demokrati.
Vår utbildning syftar till att ge eleverna rätt förutsättningar och verktyg för att lyckas med sina nuvarande och framtida studier.

Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet och sociala förmågor - egenskaper som är betydelsefulla kvalifikationer i framtida yrken, också ur ett globalt perspektiv.

Individuell handlingsplan

Östra grundskolan arbetar med varje elev enligt en individuell utvecklingsplan. Vi använder verktyget ItunesU för att skapa lokala, pedagogiska planeringar där vi arbetar med det centrala innehållet som Skolverket fastslagit i den nya läroplanen, Lgr-11.

Webbredaktör: Olle Yttermo
Senast uppdaterad: 2018-08-07