Vårbackaskolan

Foto: Mano Ahmadian

Vårbackaskolan

Här lyckas du!

I Vårby rektorsområde har vi en gemensam kultur. En kultur som andas kunskap och en stark tro på att alla kan! Med en tydlig värdegrund skapas en trygg miljö för inlärning och eleverna fostras i att tro på sig själva och sin förmåga. Vi har också höga förväntningar på våra elever, eftersom forskningen visar att det är en förutsättning för att kunna nå goda resultat.

«april 2015»
måntisonstorfrelörsön
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Till kalendariet »

Matsedel V.18

Måndag Korv Stroganoff, matkorn

Tisdag Pannbiff, skysås, potatis

Onsdag Ost- och broccolisås, pasta

Torsdag Fisk med kryddigt täcke, potatis

Fredag Första maj

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
Varbyskolor

Välkommen till ”Vårby vågar”!

Under "Vårby vågar" som anordnas en gång per år, öppnar vi våra skolor för lärare och rektorer som vill se hur vi arbetar med utvecklingsprojekt. Under dagen får du möjlighet att på närmare håll se hur vi arbetar med vår värdegrund i kombination med utvecklingsprojekt för matematik, läsutveckling och IT. Du får besöka klassrum, lyssna till elever som berättar hur de arbetar, samt samtala med lärare om hur alla i Vårby skolor arbetar tillsammans för att utveckla verksamheten. Läs mer!


lars

Vårby RO i media


Några tjejer i åk 8 har fått prova på apputveckling tillsammans med Irene och Christina:

Läs mer: http://computersweden.idg.se/

Intervju med Rektor Lena Sjögren: http://skolvarlden.se
Foto: Lars Danielsson


Image

Wall of Fame

Genom att synliggöra och lyfta fram positiva förebilder är Vårby Wall of Fame en del i Vårbyskolors arbete med att stärka den gemensamma värdegrunden och det entreprenöriella lärandet.
Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns och elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Utbildningen ska också förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på. Läs mer


IMG_3998

Text:Maja Westerlund

Besök från universitet i Holland

Torsdagen den 15 maj 2014 hade vi besök ifrån universitetet i Windersheimflevoland i Holland. Gästerna bestod av lärarstudenter och lärarutbildare ifrån universitetet i Holland som har ett utbyte med Södertörns högskola. Lena höll en kort presentation och sedan guidades gästerna runt på Vårbyskolan och Vårbackaskolan utav elever. Detta uppskattdes av gästerna som tyckte att besöket var mycket intressant och givande. Ett stort tack till alla som ställde upp och hjälpte till!


alla_tre_wall_of_fame_506px_elever

Förebilderna Magnus Hedman, Aziza Dhaouadi och Carolos Rojas fick många frågor av Vårbyskolans elever. Foto: Jonas Rhezila

Vårbyskolans Wall of Fame fick tre nya förebilder

Vårby Wall of Fame är en del i Vårbyskolors arbete med att stärka den gemensamma värdegrunden och det entreprenöriella lärandet. Arbetet startade för ett år sedan och gemensamt för förebilderna är att de gått i en eller flera skolor i Vårby samt bott där.


skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering