Vårbackaskolan

Foto: Mano Ahmadian

Vårbackaskolan

I Vårby rektorsområde har vi en gemensam kultur. En kultur som andas kunskap och en stark tro på att alla kan! Med en tydlig värdegrund skapas en trygg miljö för inlärning och eleverna fostras i att tro på sig själva och sin förmåga. Vi har också höga förväntningar på våra elever, eftersom forskningen visar att det är en förutsättning för att kunna nå goda resultat. Här lyckas du!

«augusti 2015»
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Till kalendariet »

Matsedel V.36

Måndag Ost- och skinksås, pasta

Tisdag Fiskgryta, ris

Onsdag Blodpudding, rårörda lingon, keso

Torsdag Lasagne med spenat och fetaost

Fredag Helstekt kotlettrad, skysås, ugnsrostad potatis

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
va2

Vårbackadagen!

I lördags den 30/5 hade vi traditionsenligt öppet hus för Vårbackadagen.
Dagen startade med en lektion i klasserna som leddes av våra åk 5:or. Lektionerna genomfördes på engelska och det blev en bra förebild för våra yngre elever hur man kan berätta och skriva på engelska. Därefter var det en storsamling med sång, musik och teaterframträdanden av flera klasser. Dagen fortsatte med aktiviteter av olika slag, man kunde bland annat göra fotokonst med hjälp av en skokartong och få lära sig om framkallning av bilder. Fler bilder


storsamlig

Text: Ingeborg, Foto: Mano

Storsamling

Fredagen den 24 april hade vi storsamling på Vårbackskolan. På våra storsamlingar träffas alla skolans elever och sjunger tillsammans.  Vi får också se och lyssna till vad klasserna arbetat med under terminen. Elevrådet håller i storsamlingarna och presenterar alla redovisningar och uppträdanden.
Den här gånger var det klass 3A som redovisade ett av sina arbeten och olika danserna som de övat in på fritids.


lars

Vårby RO i media


Några tjejer i åk 8 har fått prova på apputveckling tillsammans med Irene och Christina:

Läs mer: http://computersweden.idg.se/

Intervju med Rektor Lena Sjögren: http://skolvarlden.se
Foto: Lars Danielsson


Image

Wall of Fame

Genom att synliggöra och lyfta fram positiva förebilder är Vårby Wall of Fame en del i Vårbyskolors arbete med att stärka den gemensamma värdegrunden och det entreprenöriella lärandet.
Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns och elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Utbildningen ska också förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på. Läs mer


IMG_3998

Text:Maja Westerlund

Besök från universitet i Holland

Torsdagen den 15 maj 2014 hade vi besök ifrån universitetet i Windersheimflevoland i Holland. Gästerna bestod av lärarstudenter och lärarutbildare ifrån universitetet i Holland som har ett utbyte med Södertörns högskola. Lena höll en kort presentation och sedan guidades gästerna runt på Vårbyskolan och Vårbackaskolan utav elever. Detta uppskattdes av gästerna som tyckte att besöket var mycket intressant och givande. Ett stort tack till alla som ställde upp och hjälpte till!

skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge