Vårbackaskolan

Foto: Mano Ahmadian

Vårbackaskolan

Här lyckas du!

I Vårby rektorsområde har vi en gemensam kultur. En kultur som andas kunskap och en stark tro på att alla kan! Med en tydlig värdegrund skapas en trygg miljö för inlärning och eleverna fostras i att tro på sig själva och sin förmåga. Vi har också höga förväntningar på våra elever, eftersom forskningen visar att det är en förutsättning för att kunna nå goda resultat.

«oktober 2014»
tiontofr
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Till kalendariet »

Matsedel V.43

Måndag Makaronipudding

Tisdag Grönsaksbiffar, rotfruktsgratäng

Onsdag Köttfärslimpa, sås, potatis, delikatessgurka

Torsdag Älgkalops, potatis, rödbetor

Fredag Lax med täcke, tomatsås, ris

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?

Strömmen tillbaka

Vårby den 7 oktober klockan 13.00

Strömmen är nu tillbaka och det betyder att det är skola som vanligt imorgon den 8 oktober. De barn som har gått hem/blivit hämtade ska inte tillbaka till skolan, de är välkomna imorgon.

Har du några frågor ringer du Lena Sjögren, rektor telefon 535 358 62.
Strömavbrott påverkar Vårbackaskolans verksamhet

Vårby den 7 oktober kl 12.35

Just nu är det strömavbrott i delar Vårby, vilket påverkar Vårbackaskolan och Vårbyskolan. Vi kan inte bedriva någon verksamhet och ringer just nu till alla föräldrar för att be dem hämta de mindre barnen. Föräldrar med äldre barn behöver vi också få kontakt med för att stämma av om barnet får/kan gå hem. Fritidsverksamheten kommer att vara öppen för de barn som inte kan gå hem.
Vi uppmanar alla som har möjlighet att hämta sitt barn så fort som möjligt.

I nuläget kan man inte säga hur länge strömavbrottet kommer att pågå, ansvarigt företag arbetar med att felsöka problemet. Kommer strömmen tillbaka under dagen har skolan öppet som vanligt imorgon onsdag 8 oktober. Vi uppdaterar informationen här på hemsidan så snart vi vet något mer.

Har du frågor ringer du rektor Lena Sjögren telefon 535 358 62 Vårbyskolan, eller Helena Arvidsson telefon 535 358 82, Vårbackaskolan.


ledarsakpdag

Ledarskapsdagen

Ledarskapsdagen fredagen den 23 maj 2014!
Under ledarskapsdagen som anordnas en gång per år, öppnar vi våra skolor för lärare och rektorer som vill se hur vi arbetar med utvecklingsprojekt. Under dagen får du möjlighet att på närmare håll se hur vi arbetar med vår värdegrund i kombination med utvecklingsprojekt för matematik, läsutveckling och IT. Du får besöka klassrum, lyssna till elever som berättar hur de arbetar tillsammans för att utveckla verksamheten.


IMG_3998

Text:Maja Westerlund

Besök från universitet i Holland

Torsdagen den 15 maj 2014 hade vi besök ifrån universitetet i Windersheimflevoland i Holland. Gästerna bestod av lärarstudenter och lärarutbildare ifrån universitetet i Holland som har ett utbyte med Södertörns högskola. Lena höll en kort presentation och sedan guidades gästerna runt på Vårbyskolan och Vårbackaskolan utav elever. Detta uppskattdes av gästerna som tyckte att besöket var mycket intressant och givande. Ett stort tack till alla som ställde upp och hjälpte till!


alla_tre_wall_of_fame_506px_elever

Förebilderna Magnus Hedman, Aziza Dhaouadi och Carolos Rojas fick många frågor av Vårbyskolans elever. Foto: Jonas Rhezila

Vårbyskolans Wall of Fame fick tre nya förebilder

Vårby Wall of Fame är en del i Vårbyskolors arbete med att stärka den gemensamma värdegrunden och det entreprenöriella lärandet. Arbetet startade för ett år sedan och gemensamt för förebilderna är att de gått i en eller flera skolor i Vårby samt bott där.Image

Barak och Wiktoria visar trädet där de sätter upp löv med skrivna mål och talanger.

Skolorna där eleverna får lära sig ledarskap och självkänsla

 

För andra året bjöd Vårby skolor i fredags in till en ledarskapsdag. Tanken med dagen är att besökare ska kunna få ta del av hur skolorna arbetar med ”Ledaren i mig” – ett utvecklingskoncept som skolorna började arbeta med för två år sedan. Konceptet handlar om ett skapa ett gemensamt förhållningssätt och språk för alla pedagoger och elever, och finns med i allt man gör på skolan. Läs mer

skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

Banner_AretsPedagog2014_133_220px