VBA

Foto: Jonas Rhezila

Vårbackaskolan

I Vårby rektorsområde har vi en gemensam kultur. En kultur som andas kunskap och en stark tro på att alla kan! Med en tydlig värdegrund skapas en trygg miljö för inlärning och eleverna fostras i att tro på sig själva och sin förmåga. Vi har också höga förväntningar på våra elever, eftersom forskningen visar att det är en förutsättning för att kunna nå goda resultat. Här lyckas du!

«december 2016»
tiontofr
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Till kalendariet »

Matsedel V.49

Måndag Kycklinggryta, bulgur

Tisdag Ugnsbakad fisk, sås, potatis

Onsdag Korvsoppa, mjukt bröd, pålägg

Torsdag Färsbiff, sås, potatis

Fredag Sojanuggets, tomatsås, ris

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
vba

Världsbokdagen

Fredagen den 22/4 uppmärksammade vi på Vårbackaskolan Världsbokdagen.
I förskoleklassen lyssnade de på ”Den fula ankungen” samtidigt som de fick se bilder. De pratade om begrepp och återkopplade till besöket de gjort på biblioteket tidigare under veckan.
Titta även på de andra klassernas bidrag


Simtävling

Text: P-O.Andersson

SIMTÄVLING

BÄSTA TVÅAN OCH BÄSTA TREAN
Onsdagen 6 april deltog 2A, 2B och 3A från Vårbackaskolan i en simtävling.
Alla simmare fick varsin jättefin badmössa och diplom. Tina, Fatemeh, Sabishana och Nikola fick guldmedalj för sitt första pris!
Efter tävlingens slut fick vi öva simning och ha en liten lekstund, det var jättekul!  Läs mer


tema

Text/Foto:Ylva Samuelsson

Tema:Svenska djur

Vårbackaskolans ettor har under en tid arbetat med tema: svenska djur. Vi har lärt oss om hur djuren lever, vem som äter vem och vad och hur man kan dela in djur i olika grupper. Vi har också arbetat med fabler. Torsdagen den 25 februari avslutades temat med uppträdanden från klass 1A och 1B med dans och teater på temat djur. Hela skolan samlades för att sjunga tillsammans och se på uppträdanden. Det blev en trevlig stund och eleverna var både modiga och duktiga. På bilden syns några av "djuren" efter väl utfört arbete.


Wall of Fame i Vårbyskolans matsal

Text: Andreas, Foto: Jonas

Wall of Fame

Fredagen den 6/11 var det återigen dags att avtäcka tre bilder av före detta elever till Vårby skolors Wall of Fame i Vårbyskolans matsal.
Denna gång handlade det om Karen Austin som arbetar på Stadshuset, Kerstin Öhman som driver ett eventföretag samt Rolf Smeds som arbetar inom bemanningsbranschen. Gästerna berättade om sina liv och eleverna fick möjlighet att ställa frågor om högt och lågt. Vårby Wall of Fame är en del i Vårbyskolors arbete med att stärka den gemensamma värdegrunden och det entreprenöriella lärandet.


Trygghetsdag på Vårbackaskolan!

Foto: Jonas Rhezila

Trygghetsdag på Vårbackaskolan!

Dagen ägnades åt att stärka känslan hos varje elev om att känna sig lyssnad till, bli förstådd och att få lära känna nya kamrater och vuxna för trygghet och arbetsro.
Dagen startade med en storsamling då vi sjöng vår egen sång: Vad vore livet utan dig, därefter arbetade vi i tvärgrupper F-4 med att intervjua varandra och bygga nya kamratrelationer. Dagen avslutades med dans och rörelse till musik på skolgården, en mycket lyckad dag!
Trygghetsgruppen och elevrådet har tillsammans planerat för en uppföljning med flera dagar i samma tecken.

skriv ut sidan
252929-happy-children

Nolltolerans mot kränkande behandling

Vår skola anmäler, utreder, åtgärdar och följer upp kränkande behandling.
Här hittar du skolornas planer och information om hur Huddinges skolor arbetar.

Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge