Vårbackaskolan

Foto: Mano Ahmadian

Vårbackaskolan är en F-5 skola i Vårby gård. Skolan ligger naturskönt vid Mälarens vatten. Vi vägleder eleverna till god måluppfyllelse genom att skapa nyfikenhet, delaktighet och trygghet till sin kunskapsinhämtning. Varje elev ska känna en tillit till sin egen förmåga till att lära och våga prova på något nytt. Glädjen i att lära och att lyckas i sina studier står i fokus! Vi ser språket som en tillgång och det berikar till en demokratisk grundsyn.

«september 2014»
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Till kalendariet »

Matsedel V.38

Måndag Nötskavsgryta, ris

Tisdag Potatispytt med skinka, rödbetor

Onsdag Fiskbuffé

Torsdag Lasagne al forno

Fredag Potatis- och purjolökssoppa/Pannkaka, sylt

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
IMG_3998

Text:Maja Westerlund

Besök från universitet i Holland

Torsdagen den 15 maj hade vi besök ifrån universitetet i Windersheimflevoland i Holland. Gästerna bestod av lärarstudenter och lärarutbildare ifrån universitetet i Holland som har ett utbyte med Södertörns högskola. Lena höll en kort presentation och sedan guidades gästerna runt på Vårbyskolan och Vårbackaskolan utav elever. Detta uppskattdes av gästerna som tyckte att besöket var mycket intressant och givande. Ett stort tack till alla som ställde upp och hjälpte till! Se fler bilder från besöket!


ledarsakpdag

Ledarskapsdagen

Välkommen till vår Ledarskapsdag fredagen den 23 maj!
Under ledarskapsdagen som anordnas en gång per år, öppnar vi våra skolor för lärare och rektorer som vill se hur vi arbetar med utvecklingsprojekt. Under dagen får du möjlighet att på närmare håll se hur vi arbetar med vår värdegrund i kombination med utvecklingsprojekt för matematik, läsutveckling och IT. Du får besöka klassrum, lyssna till elever som berättar hur de arbetar tillsammans för att utveckla verksamheten. Läs mer (PDF 128 KB)


alla_tre_wall_of_fame_506px_elever

Förebilderna Magnus Hedman, Aziza Dhaouadi och Carolos Rojas fick många frågor av Vårbyskolans elever. Foto: Jonas Rhezila

Vårbyskolans Wall of Fame fick tre nya förebilder

Vårby Wall of Fame är en del i Vårbyskolors arbete med att stärka den gemensamma värdegrunden och det entreprenöriella lärandet. Arbetet startade för ett år sedan och gemensamt för förebilderna är att de gått i en eller flera skolor i Vårby samt bott där.
Läs mer om Vårbys Wall og Fame!


Skolfotografering

Skolfotografering sker fredagen den 27 och  måndagen den 30 september!


Image

Barak och Wiktoria visar trädet där de sätter upp löv med skrivna mål och talanger.

Skolorna där eleverna får lära sig ledarskap och självkänsla

 

För andra året bjöd Vårby skolor i fredags in till en ledarskapsdag. Tanken med dagen är att besökare ska kunna få ta del av hur skolorna arbetar med ”Ledaren i mig” – ett utvecklingskoncept som skolorna började arbeta med för två år sedan. Konceptet handlar om ett skapa ett gemensamt förhållningssätt och språk för alla pedagoger och elever, och finns med i allt man gör på skolan. Läs mer

skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering