Vårbackaskolan

Foto: Mano Ahmadian

Vårbackaskolan

I Vårby rektorsområde har vi en gemensam kultur. En kultur som andas kunskap och en stark tro på att alla kan! Med en tydlig värdegrund skapas en trygg miljö för inlärning och eleverna fostras i att tro på sig själva och sin förmåga. Vi har också höga förväntningar på våra elever, eftersom forskningen visar att det är en förutsättning för att kunna nå goda resultat. Här lyckas du!

«maj 2015»
måntisonstorfrelörsön
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Till kalendariet »

Matsedel V.22

Måndag Ugnskorv med täcke, potatis

Tisdag Kokos- och currykyckling, matkorn

Onsdag Tomatsoppa med risoni & ostkaka

Torsdag Köttfärssås, spagetti

Fredag Ugnsstekt lax, sauce verte, potatis

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
storsamlig

Text: Ingeborg, Foto: Mano

Storsamling

Fredagen den 24 april hade vi storsamling på Vårbackskolan. På våra storsamlingar träffas alla skolans elever och sjunger tillsammans.  Vi får också se och lyssna till vad klasserna arbetat med under terminen. Elevrådet håller i storsamlingarna och presenterar alla redovisningar och uppträdanden.
Den här gånger var det klass 3A som redovisade ett av sina arbeten och olika danserna som de övat in på fritids.


lars

Vårby RO i media


Några tjejer i åk 8 har fått prova på apputveckling tillsammans med Irene och Christina:

Läs mer: http://computersweden.idg.se/

Intervju med Rektor Lena Sjögren: http://skolvarlden.se
Foto: Lars Danielsson


Image

Wall of Fame

Genom att synliggöra och lyfta fram positiva förebilder är Vårby Wall of Fame en del i Vårbyskolors arbete med att stärka den gemensamma värdegrunden och det entreprenöriella lärandet.
Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns och elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Utbildningen ska också förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på. Läs mer


IMG_3998

Text:Maja Westerlund

Besök från universitet i Holland

Torsdagen den 15 maj 2014 hade vi besök ifrån universitetet i Windersheimflevoland i Holland. Gästerna bestod av lärarstudenter och lärarutbildare ifrån universitetet i Holland som har ett utbyte med Södertörns högskola. Lena höll en kort presentation och sedan guidades gästerna runt på Vårbyskolan och Vårbackaskolan utav elever. Detta uppskattdes av gästerna som tyckte att besöket var mycket intressant och givande. Ett stort tack till alla som ställde upp och hjälpte till!


alla_tre_wall_of_fame_506px_elever

Förebilderna Magnus Hedman, Aziza Dhaouadi och Carolos Rojas fick många frågor av Vårbyskolans elever. Foto: Jonas Rhezila

Vårbyskolans Wall of Fame fick tre nya förebilder

Vårby Wall of Fame är en del i Vårbyskolors arbete med att stärka den gemensamma värdegrunden och det entreprenöriella lärandet. Arbetet startade för ett år sedan och gemensamt för förebilderna är att de gått i en eller flera skolor i Vårby samt bott där.


skriv ut sidan
Pojke står framför en jordglob

Klagomål

Har du klagomål som gäller skolan? Klicka på länken nedan för att komma till kommunens klagomålshantering för grundskolan.

Klagomålshantering

UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge