Högstadiet glasfasad

Vistaskolan

Här möts och arbetar fler än 700 barn varje dag, från förskola till årskurs 9.
En engagerad personalgrupp arbetar dagligen med att ge våra elever de absolut bästa förutsättningarna för en inspirerande och lärorik skoltid. 
I trivsamma lokaler, omgärdat av härlig natur, strävar vi efter att ge era barn en trygg, skapande, utvecklande och fantastisk start i livet.

«juni 2017»
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

Till kalendariet »

Matsedel V.25

Sommarlov

Måndag Pasta med ost- och skinksås

Tisdag Laxpudding

Onsdag Raggmunk med stekt fläsk och lingon

Torsdag Sill lunch med jordgubbar och glass

Fredag Misommarafton, stängt

« Föregående Nästa »

Dela med dig:
Bokmärk och dela
Vad är det här?
Avslutning Vista 2013

Skolavslutning

Skolavslutningen 2017

Årets avslutning äger rum 9 juni 9.30 i rundeln på Vista skolväg. Då har vi ett

gemensamt program då vi avslutar skolåret och firar in sommaren. Åk F-6 startar

som vanligt 8.10 i sina klassrum och går gemensamt till rundeln. Åk 7-9 samlas i

sina klassrum kort innan, men har sin stund med lärarna i klassrummet efter

samlingen. De barn som är kvar på fritids äter lunch 10.30. Skoldagen avslutas

10-30 för F-6 och 11.30 för 7-9.


Skolan detalj idrottshallen

Föreläsning för föräldrar till elever i åk 7-9

Föreläsning för föräldrar till elever i åk 7-9 (övriga föräldrar i mån av plats).

Föreläsning med Emrich Roth.pdf 132kb


generell puffbild

Information blivande förskoleklass hösten 2017

Föräldramöte

Onsdagen den 17/5 kl 18:00-19:00 har vi informationsmöte för föräldrar i Vistaskolans matsal. Här ger vi information om vår verksamhet, inskolning och rutiner samt presenterar ansvariga pedagogerna.

 

Skolbesök  – välj en besöksdag 

  • Måndagen den 29/5 kl 15:00-16:30 eller tisdagen den 30/5 kl 8:30-10:00 är du som förälder välkommen tillsammans med ditt barn till Vistaskolan. Du meddelar vilken dag ni kan komma på vid föräldramötet. Mer information om besöken ger vi vid föräldramötet.

Barn i behov av särskilt stöd

Det kan finnas många skäl till att ett barn är i behov av särskilt stöd. Om så är fallet ber vi er att ta kontakt med oss eller med den förskola ni lämnar, så snart som möjligt, för att underlätta planeringen inför kommande läsår.

Hösten 2017

Skolstart – inskolning

Läsåret startar måndagen den 21 augusti. Mer information om inskolning lämnas vid föräldramötet.

Skolbarnsomsorg (fritidsverksamhet)

Ni som ansökt om plats i skolbarnsomsorg får ett placeringsbeslut hemskickat under sommaren. Regler och avgifter som rör detta finns på www.huddinge.se.

Från och med den 9 augusti tar grundskolan över omsorgen från förskolan. Perioden fram till skolstart har Vistaskolan endast sommarfritids och ordinarie personal är ej på plats.

 Studiedagar för personal – fritids är stängt 14-15/8

Fritidsverksamheten är stängd måndagen den 14/8 och tisdagen den 15/8. Vid behov av omsorg dessa dagar ordnas det på närliggande enhet. Har du behov omsorg kontakta Sara Sjöstrand, ansvarig fritidsverksamheten.

Varmt välkommen till Vistaskolan!

Karin Kavmark

Rektor


Skolan detalj idrottshallen

Bilfri vecka

 

Snart är det dags för årets bilfria vecka som i år kommer att pågå vecka 17, den 24-28 april. Veckan syftar till att fler ska prova nya sätt att ta sig till skolan än att åka bil, att få nya vanor helt enkelt!

Om fler går och cyklar bidrar det till en bättre och säkrare trafikmiljö kring skolan. Vi mår bra av att röra på oss. Kroppen syresätts och vi orkar mer. För barnen kan det leda till bättre skolresultat och de får öva sig att vistas i trafiken.  

För de barn som inte kan gå, cykla eller åka buss till skolan kan föräldrarna lämna barnen en bit från skolan och antingen låta dem gå själv sista bitan eller följa med dem. För att ytterligare minska antalet bilar är samåkning ett alternativ också. Ta med fler barn i bilen. Två barn i varje bil halverar antalet bilar.

Vandrande skolbuss. Detta är ett bra tillfälle att prova på att gå i en vandrande skolbuss. Det innebär ett samgående där flera familjer turas om att gå med egna och andras barn till skolan. Hör er för med grannar som har barn i samma skola. Ni kan läsa mer om vandrands skolbuss här


Information om tyst minut med anledning av fredagens händelse i centrala Stockholm


Statsministern har utlyst en nationell tyst minut måndagen 10 april kl. 12.00 för att hedra offren från attentatet i fredags.

På Vistaskolan kommer vi strax innan 12 samlas ute i rundeln utanför matsalen på Vista skolväg för en kort stund tillsammans i gemenskap som avslutas med en tyst minut. Vi kommer att fokusera på gemenskap och på att vi tillsammans är starka. Samlingen kommer vara frivillig och barn som inte önskar delta kommer att ha sällskap av en vuxen. Hela skolledningen finns på plats för att hantera ev frågor och kuratorn besöker alla fritidsavdelningar under dagen för att erbjuda samtal och stöd om behov finns. Kuratorn finns även tillgänglig i direkt anslutning till den tysta minuten. Fritidspersonalen är förberedda på att hantera frågor och oro från barnen.

BRIS har information till alla oss vuxna om hur vi kan prata med barn om det som hänt, vilket även kan vara ett skönt stöd för er föräldrar:

https://www.bris.se/om-bris/aktuellt/sa-kan-du-prata-med-barn-om-handelsen-i-centrala-stockholm/

Med vänliga hälsningar

Karin Kavmark, Rektor

skriv ut sidan
UNG_dump

Ung Huddinge

Besök Huddinges webbplats för unga! 

Ung Huddinge